Casa do Conto

Let us talk about the setting we chose for the environments you will find portrayed at www.snughughome.com. Casa do Conto is an inspiring place that immediately conquered our hearts. It had everything to do with the look we wanted to transmit for our collection and so it turned out to be the perfect spot for our photo shoot.

“The arts and residence Casa do Conto (House of Tales) is a charming building in the emerging Cedofeita area, in central Porto. It is the result of a restoration project to convert a 19th-century bourgeois home to host demanding and discerning guests in an atmosphere of striking cultural imagery.”

Photo 1. Façade | Photo 2. Window

Photo 1. Façade | Photo 2. Window

“Casa do Conto embodies a unique story of life, which is, after all, the history of the city itself. The House highlights Oporto’s XIX century domestic architecture, solemn and vertical, carved by the scars of a time that mediates its decline and rebirth, the memory of the past and the desire for the future, the granite stone of the old facades and the new concrete of staircases and ceilings. It is, indeed, a kind of “fossil architecture” that comes to life.

Graved by various texts, in low relief, covering six separate rooms, these ceilings narrate the changes undergone by the concept of “house” and of this house in particular. Created by different authors, related to the city and its architecture – Filipa Leal, Alvaro Domingues, Jorge Figueira, André Tavares, Nuno Grande and Pedro Bandeira – the six “tales” were spatially distributed by the architects collective Pedra Líquida (Liquid Stone) – authors of the renewal project -, and graphically imagined by the creative designers of R2 Design. The solution, which marks the difference in personality of each space has already been awarded with the 2011 SEGD Design Awards, and has received the Golden Award of the European Design Awards in the category “Signs & Displays”.

It’s funny how in two days we felt so at ease in a place we had just entered into. It felt as we had been there before and knew it by heart. It felt as it was our home.

In one of its rooms we quickly managed to make different combinations with our products. They embraced the space and the camera lenses just captured exactly what we wanted. And we felt good about it!

The final result is the proof of it, don’t you think?

Credits: Casa do Conto | http://www.casadoconto.com/

Snug Hug

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *